събота, 19 март 2016 г.

Гризини със сирене и маслини


Отново хиляди благодарности на Йоли...

Необходими продукти:
(за около 45-50бр.)

100г студено масло
100г краве сирене
60г кашкавал
60г заквасена сметана
180г брашно
70г черни маслини без костилка
1 с л розмарин

             В блендер слагаме маслото, което е нарязано на малки парченца. Добавяме сиренето, кашкавала и заквасената сметана и смиламе.
            Добавяме брашното и розмарина. Миксираме до получаване на маслени трохи.
            Изсипваме трохите на плота и прибавяме нарязаните на ситно маслини. Замесваме бързо тесто. Не трябва да се меси много дълго тестото, за да не се отдели водата от маслото. Прибираме тестото в найлонов плик, който съхраняваме в хладилник за половин час.
            От тестото откъсваме топчета, които с ръце оформяме на гризини.
            Поставяме ги в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
            Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато придобият приятен златист цвят.
            Изваждаме и охлаждаме.
            Сервираме гризините студени.

            Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар