неделя, 18 януари 2015 г.

Целувки

Почти съм сигурна, че няма човек, който да не харесва целувки. Обичам ги във всякакви разновидности и цветове. А формата за мен няма значение. Стига да е целувка!


Необходими продукти:
1 белтък
40г кристална захар
40г пудра захар
щипка сол
                                                    няколко капки оцет

             Гаранция за успеха е чиста и стъклена купа, щипка сол и 5-6 капки оцет.
            Слагаме в купата белтъците от хладилника, добавяме щипка сол и оцета. Разбиваме с миксера на бавни обороти за 1 минута, след което увеличаваме оборотите и започваме да добавяме кристалната захар лъжица по лъжица до стената на купата, а не в средата. След
като белтъците са разбити намаляме оборотите и добавяме пудрата захар. И нея я слагаме лъжица по лъжица. С последната захар добавяме и ванилията.
            Вземаме пош или шприц с голям накрайник и ги оформяме в тава, покрита с хартия за печене.

           Фурната се загрява на 50-60 градуса и слагаме целувките да се пекат около 1ч и половина и после изключваме и ги оставяме да се сушат вътре за няколко часа. 
           Да ви е сладко!

           Моите не се получиха много добре на вид, но на вкус са страхотни! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар