Необходими продукти:
300-400г свински черен дроб
За марината:
1 ч л сминдух
соев сос, черен пипер, кимион,
сол, 1 ч л къри
царевично брашно за овалване
олио за пържене
Слагаме черния дроб в съд, в който ще се маринова. Добавяме всички
подправки и соевия сос и разбъркваме много добре. Покриваме с фолио и
прибираме в хладилника за най-малко 12ч.
Преди пържене набрашняваме дроба в царевичното брашно (може да използвате и бяло брашно).
Пържим в сгорещено олио. Готовите парчета слагаме върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.
За първи път правя така маринован черен дроб, но наистина се получава много сочен и ароматен.
Да ви е сладко!
Рецептата е взета от тук.
Купих дроб тази вечер. Сега ще го мариновам. И утре вечер ще споделя резултата. 😃
ОтговорИзтриванеНелка, уникално е!!! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМимка, радвам се, че ти е харесал. Наистина става много вкусен.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието! :)