Необходими продукти:
За белтъчната глазура:
1 белтък
250г пудра захар
щипка сол
Приготвяме си меденките по обичайния начин. Оставяме ги да престоят поне две седмици.
За глазурата пресяваме пудрата захар два пъти. В суха, стъклена купа слагаме белтъка и щипка сол. Започваме да разбиваме с миксер първо на по-бавни обороти и след 1 минута превключваме на по-високи и започваме да добавяме пудрата захар лъжица по лъжица. Захарта я сипваме по стените, а не в средата на купата. Разбиването продължава докато сместа стане гъста, гладка и блестяща.
Подготвяме си толкова купички, колкото цветове искаме да използваме. Оставяме си от белия цвят малко повече и започваме да добавяме от боята по малко, докато получим желания нюанс.
Аз използвах малки найлонови торбички, на които отрязах леко върха и така декорирах меденките. Украсата е според вашето собствено въображение.
Оставяме готовите сладки няколко часа да изсъхнат и после ги прибираме в кутии.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар