вторник, 31 март 2015 г.

Палачинки с пилешко месо и портокалов дип


Необходими продукти:
(за 5бр.)

За палачинките:

1 яйце
1 ч ч прясно мляко
1 ч ч брашно
по 1 щипка сол и захар
масло за пържене

За портокаловия дип:

100г квасена сметана
50г майонеза (2 равни с л)
2 с л портокалов сок
по 1 щипка сол, черен пипер и захар
настърганата кора на половин портокал

За пълнежа още:

няколко листа зелена маруля
сварено пилешко месо
 
             За палачинките - разбиваме яйцето с телена бъркалка, добавяме прясното мляко. Добавяме на части и брашното, за да не стане на бучки. Овкусяваме с щипки сол и захар. Сместа трябва да бъде с гъстотата на боза.
            Палачинките се пържат на слаб огън в тиган, който е намазан предварително с малко масло. Когато палачинката сама се отлепи от тигана по краищата и може лесно да се повдигне с дървена лопатка, е готова за обръщане.
           За портокаловия дип разбъркваме всички продукти.
           Вземаме една палачинка, намазваме я с портокаловия дип, като по краищата оставяме около 1см ненамазана. Слагаме едно листо маруля, няколко парченца сварено пилешко месо и завиваме на руло.

           Да ви е сладко!


















      
  Идеята съм взела от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар