(за 5бр.)
За палачинките:
1 яйце
1 ч ч прясно мляко
1 ч ч брашно
по 1 щипка сол и захар
масло за пържене
За портокаловия дип:
100г квасена сметана
50г майонеза (2 равни с л)
2 с л портокалов сок
по 1 щипка сол, черен пипер и захар
настърганата кора на половин портокал
За пълнежа още:
няколко листа зелена маруля
сварено пилешко месо
За палачинките - разбиваме яйцето с телена бъркалка, добавяме прясното мляко. Добавяме на части и брашното, за да не стане на бучки. Овкусяваме с щипки сол и захар. Сместа трябва да бъде с гъстотата на боза.
Палачинките се пържат на слаб огън в тиган, който е намазан предварително с малко масло. Когато палачинката сама се отлепи от тигана по краищата и може лесно да се повдигне с дървена лопатка, е готова за обръщане.
За портокаловия дип разбъркваме всички продукти.
Вземаме една палачинка, намазваме я с портокаловия дип, като по краищата оставяме около 1см ненамазана. Слагаме едно листо маруля, няколко парченца сварено пилешко месо и завиваме на руло.
Да ви е сладко!
Идеята съм взела от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар