сряда, 20 май 2015 г.

Домашен бял хляб в хлебопекарна


Необходими продукти:
(за 900г хляб)

300мл топла вода
2 малки мерителни лъжички сол
1 малка мерителна лъжичка захар
1 и 1/2 с л маргарин
около 500г бяло (типово) брашно на София Мел
1 пак. суха мая Dr.Oetker (7г)

         В контейнера на машината слагаме първо топлата вода, след това солта, захарта, маргарина. Най-отгоре изсипваме и брашното. Ако желаете може и да го пресеете. В брашното правим малко кладенче и в него изсипваме цялото пакетче суха мая.
        Включваме машината на програма 1 Basic. Слагаме отметка за 900г. Ако желаете да е по-препечен и да има хрупкава коричка слагате на Dark. Ако ли пък не обичате да е толкова тъмен спокойно си го сложете на Light или Medium. Ние с мъжа ми предпочитаме по-хрупкава коричка и затова винаги го правя на Dark.
        След като е изпечен хляба веднага го изваждаме от контейнера и го покриваме с кърпа. Ако престои в машината се овлажнява.
        Понякога вместо бяло брашно слагам типово и също се получава страхотен хляб.
     
        Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар