понеделник, 22 юни 2015 г.

Мини торта-салата с краставица, риба тон и киноа


Необходими продукти:
(за 1 порция)

1/2 ч ч киноа
2 сварени жълтъка
160г риба тон (1 малка консерва)
1/2 краставица
1 стрък пресен лук
зехтин
лимонов сок на вкус
сол на вкус

            Сваряваме киноата за около 15 минути в подсолена вода и в съотношение 1:2, като след завиране намаляваме силата на котлона.
            Отцеждаме от излишната вода (ако има такава) и смесваме с лимоновия сок, сол и зехтин.
            Подходящ съд (в моя случай - купичка) облепяме от вътрешната страна с найлоново или алуминиево фолио като оставяме малко, за да можем да покрием салатата.
           На дъното на купичката настъргваме са ситно ренде сварените жълтъци. Върху тях разпределяме киноата, над нея - добре отцедената риба тон.
           Краставицата нарязваме на малки кубчета и я смесваме със ситно нарязания зелен лук и по желание може да я подправите със сол, зехтин и лимонов сок. Поставяме кубчетата най-отгоре върху рибата тон и леко притискаме с пръсти. Покриваме с фолиото и прибираме в хладилника за около половин час.
           Обръщаме върху подходяща салатна чиния, махаме фолиото. По желание украсяваме с решетка от майонеза и листенца магданоз.

           Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар