понеделник, 29 юни 2015 г.

Малинов маршмелоу


За пореден път се доверявам на Ева Тонева. Получиха се много симпатични бонбонки, на които не само моята дъщеричка се радва, но и ние по-големите. Опитайте ги и Вие....

Необходими продукти:


200г малини
150г пудра захар
1 с л лимонов сок
1 пак. желатин
пудра захар за поръсване

                Заливаме желатина със студена вода и го оставяме за около 10 минути да набъбне.
               Измиваме малините и ги пасираме с половината количество пудра захар и лимоновия сок. В оригиналната рецепта е използвано Лимончело, но аз го замених с прясно изцеден лимонов сок.
               Прецеждаме сместа, за да отстраним семената. Прибавяме и другата половина пудра захар и разбъркваме. Загряваме сместа на слаб огън и прибавяме желатина. Разбъркваме до разтварянето му и оставяме сместа да се охлади на стайна температура.
               Разбиваме с миксер охладената смес за около 10-15 минути. Тя си увеличава обема и си променя цвета.
              Изсипваме сместа в малка тавичка с размери 25-26см, която предварително е покрита с хартия за печене и е намазана с растителна мазнина. Много добре заравняваме и оставяме на стайна температура за едно денонощие, без да покриваме.
              Обръщаме върху поръсена с пудра захар хартия.
              Разрязваме на малки квадратчета с нож, който е намазан с растителна мазнина.
              Поръсваме с пудра захар.

              Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар