вторник, 16 юни 2015 г.

Рикота понички


Рецептата за тези понички видях в блога на Ева Тонева. Снимката им беше превъзходна и нямаше как да не ги проваме и ние. 
Еви, благодаря за страхотната рецепта. Получиха се много меки и вкусни понички, с лека нотка на лимон.

Необходими продукти:
(за около 20бр.)

250г рикота
1 яйце
150г брашно
1-2 с л захар
2 ванилии
1/2 ч л бакпулвер
щипка сол
настърганата кора на половин лимон
пудра захар за поръсване
растителна мазнина за пържене

           В подходящ съд смесваме яйцето със захарта и ванилиите. Добавяме и рикотата и разбъркваме. Добавяме пресятото брашно, заедно с бакпулвера и солта. А след това и настърганата лимонова кора. Бързо замесваме меко и еластично тесто.
          Правим на фитил и режем на еднакви части. Всяка част оформяме на топка.
          Пържим в загрята мазнина до златисто.
          Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
          Поръсваме с пудра захар и сервираме топли.

          Да ви е сладко!









Няма коментари:

Публикуване на коментар