сряда, 26 август 2015 г.

Огретен от картофи


Необходими продукти:
(за 5 порции)

1кг картофи
100-150г сирене
50г кашкавал

За бешамеловия сос:
50г краве масло
3 яйца
2 ч ч прясно мляко
3 с л брашно
5 с л кисело мляко
сол и черен пипер на вкус

             Обелваме и измиваме картофите и ги слагаме да се варят в подсолена вода. Нарязваме ги на малки кубчета. 
            Сиренето се натрошава.
            Запържваме леко брашното в загрятото масло и добавяме прясното мляко. Полученият сос, след като заври, отстраняваме от котлона, смесваме с разбитите яйца и овкусяваме със сол на вкус.
             В намазнена малка тавичка нареждаме ред картофи, ред натрошено сирене и отново картофи.
             Заливаме ястието с приготвения бешамелов сос.
             Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до леко зачервяване.
             Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и отново връщаме във фурната до разтапянето му.
            Поднасяме ястието топло, гарнирано с по 1 супена лъжица кисело мляко.

            Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар