вторник, 1 септември 2015 г.

Гнезда от кайма с яйце


Необходими продукти:

1кг кайма
1 глава стар лук
1 филия хляб
1/2 връзка магданоз
2 яйца
1 ч л кимион или на вкус
сол и черен пипер на вкус
олио за намазняване на тавичката
6 яйца

              Накисваме филията хляб в студена вода. Лукът почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Магданозът също нарязваме на ситно и заедно с лука и хляба добавяме към каймата. Подправяме със сол, черен пипер и кимион на вкус, счукваме двете яйца и с ръка омесваме каймата. Добре е след като сме я омесили да я покрием и да я сложим за поне 1 час в хладилник, а ако престои една вечер ще стане още по-вкусна.
              От каймата оформяме 6 топки и ги нареждаме в подходяща намазнена тавичка. С помощта на лъжица или с пръсти оформяме  на гнездо.
             Печем в предварително загрята на 180-190 градуса фурна за около 20 минути. Изваждаме тавата, счукваме много внимателно във всяко гнездо по едно яйце и отново връщаме във фурната, докато се запече яйцето.
             Сервираме гнездата от кайма топли с подходяща салата.

             Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар