четвъртък, 3 септември 2015 г.

Картофена яхния



 А ето и аз как я правя:

Необходими продукти:

около 600-700г картофи
2 средно големи домата
1 морков
1 глава стар лук
2 с л брашно
сол на вкус
чубрица, червен пипер
черен пипер по желание
2-3 скилидки чесън по желание
магданоз

             Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на по-дребни парчета.
            Доматите настъргваме на ситно ренде, за да получим доматен сок.
            Почистваме лука, измиваме го под студена течаща вода (така не лютял, но на мен винаги ми люти) и нарязваме на ситно.
            Морковът измиваме и нарязваме на колелца или на по-дребни парченца. Аз имам готов замразен във фризера и така го използвам.
            В сгорещената мазнина задушаваме лука и морковите. Прибавяме картофите и готвим 3-5 минути. Прибавяме доматения сок, брашното и разбъркваме. Подправяме със сол на вкус, червен пипер, чубрица и черен пипер по желание, също и нарязаните на дребно скилидки чесън. Добавяме около 2 ч ч вода топла вода (а не студена) или колкото искате да бъде като количество. Може по-малко, може и повече вода.
           Оставяме да ври на слаб огън до готовност на картофите.
           Сервираме ястието топло, поръсено с наситнен магданоз.

           Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар