Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1 морков
2-3 средни картофа
1 буркан стерилизиран грах
2 домата
1 ч л червен пипер
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
по 1 щипка риган и босилек
2-3 с л растителна мазнина
1 с л брашно (по желание)
Сваряваме пилешките бутчета и ги обезкостяваме.
В подходяща тенджерка сгорещяваме мазнината. Запържваме леко лука, добавяме и нарязания на малки кубчета морков. Добавяме нарязаните на едри кубчета картофи и отцедения грах. Разбъркваме. Готвим в продължение на 2-3 минути.
Прибавяме настърганите на ситно ренде домати, подправките, доливаме с вода. Аз използвах бульона от месото.
Варим на тих огън до готовност на продуктите. Ако ястието се е получило по-течно, може да прибавите 1 с л брашно, размита във вода. Оставете да поври още около 5 минути.
Сервираме ястието топло.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар