четвъртък, 14 юли 2016 г.

Патладжан с домати, чесън и босилек на фурна


Необходими продукти:

2бр. средно големи патладжана
2 скилидки чесън
2бр. средно големи домата
50-100г кашкавал /пармезан/
пресен босилек
сол и черен пипер на вкус

зехтин или олио за намазване

               Нарязваме патладжаните на колелца, посоляваме ги и ги накисваме в студена вода, за да си пуснат горчивината.
              Подсушаваме патладжаните, намазваме ги леко с мазнина и ги слагаме да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се запекат от едната страна ги обръщаме, за да се запекат и от другата страна.
              Доматите също нарязваме на колелца, скилидките чесън на ситно.
              Върху изпечените патладжани разпределяме наситнения чесън, нарязаният на ситно босилек, най-отгоре разпределяме доматите, поръсваме със сол и черен пипер на вкус и отново връщаме във фурната за около 15-20 минути.
              Поръсваме с настърган на ситно ренде кашкавал и запичаме отгоре, докато се разтопи кашкавала.

              Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар