Необходими продукти:
(за 4бр.)
400г картофи
1 яйце
70г настърган пармезан
30г краве масло
1 ч л прясно мляко
индийско орехче
галета
50г бекон
кашкавал за дръжките
Обелваме картофите, нарязваме ги и сваряваме в подсолена вода. Още докато са топли ги намачкваме с вилица или друг подходящ прибор. Добавяме маслото и разбъркваме докато се стопи. Оставяме картофената смес настрани до нейното охлаждане. Прибавяме яйцето, настъргания пармезан, млякото и подправяме с индийско орехче.
Покриваме малка тавичка с хартия за печене. С помощта на малка формичка оформяме кръг от картофената смес. Трябва да направим 4 на брой.
С останалата смес пълним шприц или пош. Правим кръг според периметъра на диска. След оформянето им поръсваме кошничките с галета.
Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути или докато образуват лека кафява коричка. Изваждаме и охлаждаме преди да ги отлепим от хартията за печене..
В загрят тефлонов тиган запичаме за кратко тънките ивици бекон. Нарязваме го на малки парченца и пълним картофените кошнички. Изрязваме тънки ивички кашкавал и с тях оформяме дръжките на кошничките. Получава се много вкусно и ефектно предястие.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар