вторник, 16 май 2017 г.

Пилешко филе с кашкавалена коричка


Необходими продукти:

около 600-700г пилешко филе
3 яйца
100г кашкавал
2 с л с връх брашно
1 с л галета
1 с л лимонов сок
магданоз, босилек по желание
сол и черен пипер на вкус
други подправки по Ваш избор

             Пилешкото месо нарязваме на по-тънки филенца.
             В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме нарязания на ситно магданоз, босилек, сол и черен пипер на вкус, настъргания на ситно ренде кашкавал (50г) и лимонов сок. Разбъркваме добре. Добавяме брашното и галетата и отново разбъркваме. С получената смес заливаме пилешкото месо и оставяме в хладилник за около половин час.
            Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час или докато хване хубава златиста коричка. Малко преди да е готово го поръсваме с настърган на ситно ренде кашкавал (останалото количесто - 50г) и отново връщаме във фурната до златиста коричка.
           Сервираме топло със сезонна салата.

           Да ви е сладко!





1 коментар:

  1. Hello ! just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Hello ! just an invitation to join for the community. This allows you to promote your website and publish articles
    https://plus.google.com/u/0/communities/109662684129677096983

    ОтговорИзтриване