събота, 29 септември 2018 г.

Брауни с тиква



Необходими продукти:

500г сурова, обелена тиква
130г оризово брашно
100г фурми без костилка
50г брашно от рожков
50г краве масло /зехтин, кокосово масло/
50г смлени орехи

По желание: канела, джинджифил и др.

           Смиламе тиквата в кухненски робот на ситни парченца. Добавяме фурмите и пасираме отново. След това последователно добавяме рожков, брашното и накрая мазнината. Добавяме и смлените орехи. Разбъркваме всичко много добре. Получава се лепкава смес. По желание може да добавите и джинджифил, канела или други подправки.
          Застиламе малка тавичка /кръгла или продълговата/ с хартия за печене. Изсипваме сместа и заравняваме.
          Печем в предварително загрята на 160-170 градуса фурна на долен и горен реотан за около 50 минути.
          Изваждаме и охлаждаме.

          Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар