сряда, 18 март 2020 г.

Пица с блат от тиквички


Необходими продукти:


2 малки тиквички
сол и черен пипер
3-4 с л галета или брашно
1 яйце
3-4 стръка пресен копър
зехтин

За плънката:

3 с л доматена паста
босилек и риган
колбас или шука 
зелена чушка
кашкавал
домат
червен лук
маслини без костилка
синьо сирене - по желание

          Измиваме и настъргваме тиквичките на едро ренде, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят в гевгир. След това отново може да си помогнем с ръце. Слагаме отцедените тиквички в дълбок съд, подправяме със сол и черен пипер, добавяме галетата или брашното, яйцето и наситнения копър. Разбъркваме добре.
          Изсипваме сместа в малка тавичка, която предварително сме покрили с хартия за печене и оформяме тънък блат. Поръсваме със зехтин на тънка струйка. Слагаме да се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до зачервяване.
          Изваждаме изпечения блат и започваме да слагаме продуктите в следния ред: намазваме с доматена паста, поръсваме със сушените подправки и подреждаме колбаса, зелената чушка на ситно и маслините. Отгоре настъргваме кашкавал, върху него нареждаме тънки резени домати, тънки ивици нарязан червен лук и накрая синьо сирене (по желание). Връщате обратно във фурната за около 10 минути.
           Разбира се, че това не са задължително продукти за пица. Всеки може да използва такива, които имате в наличност и са ви по вкуса.
           Сервирайте топла.

           Да ви е сладко!












Няма коментари:

Публикуване на коментар