петък, 16 януари 2015 г.

Солени топчета

Специално благодаря на сестра ми за тази рецепта, която винаги ги приготвя по поводи. Тези топчета са толкова ефектни, че ще направите със сигурност впечатление на гостите си.

Необходими продукти: 

3бр. твърдо сварени яйца
100г сирене
100г кашкавал
2-3 с л майонеза
черен пипер
червен пипер, сусам
магданоз, риган, джоджен

             Настъргваме на ситно ренде яйцата. Добавяме натрошеното сирене, настъргваме
и кашкавала. Прибавяме майонезата и объркваме много добре. Овкусяваме с черен пипер.
            Приготвяме си три чинийки: едната с червен пипер, втората със сусам, третата - с нарязан на много ситно магданоз, към който добавяме сухите риган и джоджен.
            С чаена лъжичка вземаме от сместа и оформяме на топчета. Овалваме ги в червеното блюдо, други - в зеленото блюдо, а третите - в червеното блюдо. Получават се много ефектни солени топчета.
           Подреждат се в по-голяма чиния и ги съхраняваме в хладилник преди консумация.
           Вместо да се овалват може да ги оставите и така. Също се получава страхотно мезе.


           Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Така поднесени и с тези цветове изглеждат много апетитни тези топчета :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, наистина са много ефектни и са страхотно предястие!

    ОтговорИзтриване