събота, 17 януари 2015 г.

Торта "Наполеон" с кроасани

Е, реших и аз най-накрая да си я приготвя тази толкова популярна торта. Наистина се приготвя много лесно и бързо, а крайният резултат е повече от блестящ. Реших да си спестя малко стоенето в кухнята и затова я направих за по-удобно с кроасани. Е, наистина не съжалявам - чудесна е в комбинация със следобедното кафе.

Необходими продукти: 

4-5 бр. кроасани
 
За крема:
 
800мл прясно мляко
1ч ч захар, може и повече
4 ванилии
3 яйца
20г масло
7 с л брашно

            В малка тенджерка слагаме 600мл мляко и захарта. Разбиваме яйцата с 200мл мляко и постепенно добавяме брашното. Когато млякото заври внимателно добавяме яйчената смес и бъркаме с телена бъркалка. Крема трябва да е гъст, накрая слагаме маслото и ванилиите и бъркаме докато се разтопи маслото.
          Нарязваме кроасаните на тънки филийки. Аз използвах кроасани с пълнеж от какао.
          Вземаме купа и я облепяме със стреч фолио, което трябва да е достатъчно, за да може да се завие отгоре самата торта. Започваме да редим ред кроасани, ред крем, като накрая завършваме с кроасани, т.к. те ще са основата на тортата. Покриваме я с фолиото и след като се е охладила я прибираме в хладилника. След като е престояла около 10-12ч. я обръщаме върху чиния, поръсваме я с пудра захар и може да се украси и със сладко по желание.
          Да ви е сладко!
     
          Рецептата видях от тук.















Няма коментари:

Публикуване на коментар