събота, 17 януари 2015 г.

Солена торта

Необходими продукти: 

1кг. картофи
сирене,
сол, черен пипер, олио

За украсата:

майонеза, кашкавал,
маслини, домат,
царевица, кисели краставички,
шунка, луканка, зелен пипер,
магданоз, моркови, чери домати

             Обелваме картофите, нарязваме ги на по-дребно и ги сваряваме. След това ги намачкваме и овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме и олио и хубаво разбъркваме. Половината от картофената смес слагаме във форма с падащо дъно и оформяме като блат. Отгоре намазваме с майонеза, прибавяме сладка царевица, кисели краставички, натрошено сирене. Върху тях слагаме и другата половина от картофите и отново заравняваме и притискаме много добре. 
            Прибираме формата в хладилника за няколко часа, за да стегне (аз я оставих цялата нощ). На следващия ден изваждаме тортата от формата. От горе и отстрани я намазваме с майонеза. Най-отгоре настъргваме кашкавал, а отстрани слагаме нарязани парченца луканка, зелен пипер. Но няма да налагам моя начин на украсяване. Вие можете да се справите и по-добре. Пуснете в действие фантазията си и се насладете на крайния резултат.

            Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар