Необходими продукти:
7 яйца
2 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 ч ч нишесте кайсия
или праскова
1 ч л сода към киселото мляко
1/2 бакпулвер
1 ванилия
1/2 коф. кисело мляко
8 с л олио
3-4 с л какао
2 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 ч ч нишесте кайсия
или праскова
1 ч л сода към киселото мляко
1/2 бакпулвер
1 ванилия
1/2 коф. кисело мляко
8 с л олио
3-4 с л какао
Разбиваме 4 жълтъка с 3 цели яйца. Добавяме 1 ч ч захар, 8 с л олио, киселото мляко със содата, 1 препълнена ч ч брашно с бакпулвера, нишестето. Тази смес рзделяме на 2 части, като едната е по-малка от другата. Към по-малката прибавяме какао.
Разбиваме 4 белтъка на твърд сняг с останалата 1 ч ч захар. Добавяме и 1 ч ч брашно.
Намазняваме и хубаво набрашняваме кексовата форма. Изсипваме първо кафявата смес, върху нея бялата и върху нея ръсим обилно плътно да покрие бялата смес какао през цедка. Върху какаото - жълтата смес.
Много е важно формата да се сложи в съвсем леко загрята фурна. След като я сложа, включвам на долен реотан и пека през цялото време. Проверявам с клечка до готовност.
След като го извадим го оставяме да се охлади и след това обръщаме върху чиния и го поръсваме с пудра захар.
След като го извадим го оставяме да се охлади и след това обръщаме върху чиния и го поръсваме с пудра захар.
На колко градуса и колко време се пече ?
ОтговорИзтриванеПривет, Георги. Всяка фурна е различна. Приблизителни градуси мога да посоча 170-180 градуса и се пече до суха клечка.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеThe guideline viability of a private look that can help you generally keep, prepared yourself just as cause segments diet system just as to perform like endeavors similarly as with dishwashing.house smells like gasoline
ОтговорИзтриване