Необходими продукти:
150г меко масло
100г пудра захар
1 жълтък
1/4 к л канела
ванилия
1/4 бакпулвер
250г брашно
100г пудра захар
1 жълтък
1/4 к л канела
ванилия
1/4 бакпулвер
250г брашно
Пълнеж:
1 банан
100г шоколад
разбито яйце
пудра захар за поръсване
Разбиваме маслото с пудрата захар. Добавяме жълтъка. Пресяваме брашното, заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавяме го към маслото и бързо замесваме меко тесто. Увиваме го в найлоново фолио и го оставяме за 30 минути в хладилника.
Разточваме тестото на дебелина 3-4 мм. Изрязваме кръгчета с форма и намазваме краищата с разбитото яйце. В средата поставяме нарязан на кръгчета банан и настърган на ситно ренде шоколад. Върху пълнежа слагаме кръгче от тестото, като леко
го разтегляме с пръсти. Прилепваме добре краищата. Намазваме с разбито яйце и печем 10 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се охладят ги поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Разточваме тестото на дебелина 3-4 мм. Изрязваме кръгчета с форма и намазваме краищата с разбитото яйце. В средата поставяме нарязан на кръгчета банан и настърган на ситно ренде шоколад. Върху пълнежа слагаме кръгче от тестото, като леко
го разтегляме с пръсти. Прилепваме добре краищата. Намазваме с разбито яйце и печем 10 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се охладят ги поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Рецептата видях от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар