Калиите се приготвят за около 15-20 минути. Толкова са лесни. Не се изисква разбиване с миксер продължително време, нито се пекат дълго време. А се получават много вкусни и ефектни сладки.
Необходими продукти:
2 яйца
140г пудра захар
140г брашно
1 ванилия
140г пудра захар
140г брашно
1 ванилия
Разбиваме яйцата с телена бъркалка, добавяме пудрата захар лъжица по лъжица, после брашното пак лъжица по лъжица и накрая ванилията.
С чаена лъжичка се правят кръгчета по 8бр. в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5 минути или докато им се зачервят краищата. Не изчаквайте много да се пекат, защото стават сухи и когато се притискат с пръсти се разчупват.
С чаена лъжичка се правят кръгчета по 8бр. в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5 минути или докато им се зачервят краищата. Не изчаквайте много да се пекат, защото стават сухи и когато се притискат с пръсти се разчупват.
След като ги извадим още топли ги притискаме от едната страна.
Може да се поръсят с пудра захар, да се сложи течен шоколад, ядки, сладко, въпрос на личен избор. В този случай съм сложила течен шоколад "Нутела" и малки парченца орехи. Някои съм поръсила с пудра захар, а някои ги оставих чисти.
Може да се поръсят с пудра захар, да се сложи течен шоколад, ядки, сладко, въпрос на личен избор. В този случай съм сложила течен шоколад "Нутела" и малки парченца орехи. Някои съм поръсила с пудра захар, а някои ги оставих чисти.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар