Необходими продукти:
500г кайма
1 малка глава лук
1 яйце
магданоз
1 к л червен пипер
сол, черен пипер
За панировката:
2бр. яйца
галета
брашно
олио за пържене
Измесваме каймата с яйцето, ситно нарязаният лук и магданоз, червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркваме всичко много добре. Завиваме с фолио и прибираме в хладилника за 1-2ч.
Приготвяме си три подходящи съда - за брашното, яйцата и галетата.
С помощта на лъжица вземаме от сместа, поставяме в брашно и оформяме на шницел. След това го слагаме в разбитите яйца и накрая в галета. Хубаво притискаме и оформяме с пръсти.
Сгорещяваме олиото и пържим да златисто и от двете страни.
Изваждаме готовите шницели върху скара, а може и върху хартия. Аз лично използвах кухненска хартия.
Сервираме със свежа зелена салата и резени лимон.
Да ви е сладко!
Рецептата е взета от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар