вторник, 27 януари 2015 г.

Панирани шницели


Необходими продукти:

500г кайма
1 малка глава лук
1 яйце
магданоз
1 к л червен пипер
сол, черен пипер

За панировката:

2бр. яйца
галета
брашно
олио за пържене

            Измесваме каймата с яйцето, ситно нарязаният лук и магданоз, червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркваме всичко много добре. Завиваме с фолио и прибираме в хладилника за 1-2ч.
           Приготвяме си три подходящи съда - за брашното, яйцата и галетата.


          С помощта на лъжица вземаме от сместа, поставяме в брашно и оформяме на шницел. След това го слагаме в разбитите яйца и накрая в галета. Хубаво притискаме и оформяме с пръсти.
         Сгорещяваме олиото и пържим да златисто и от двете страни. 
         Изваждаме готовите шницели върху скара, а може и върху хартия. Аз лично използвах кухненска хартия.
         Сервираме със свежа зелена салата и резени лимон.

        Да ви е сладко!

        Рецептата е взета от тук.






Няма коментари:

Публикуване на коментар