четвъртък, 29 януари 2015 г.

Ореховки


Необходими продукти: 
(за около 20бр.)

150г смлени орехи
100г пудра захар
кората на половин лимон
2 яйца
щипка сол
ванилия
30г брашно (2 с. л.)
1/4 ч. л. бакпулвер
филирани бадеми

             Смесваме орехите, захарта, брашното, бакпулвера, ванилията, солта и лимоновата кора. Разбъркваме сухата смес с жълтъците.
            В отделен съд разбиваме белтъците на сняг. Внимателно ги смесваме с ореховото тесто и разбъркваме много добре.
           С помощта на чаена лъжичка сипваме на купчинки в тава, покрита с хартия за печене. Поръсваме ги с филирани бадеми (аз използвах сурови бадеми, които залях с гореща вода, обелих ги и ги нарязох на ситно).
           Загряваме фурната на 170-180 градуса и слагаме ореховките да се пекат за 8-10 минути или докато се зачервят.
           Изваждаме ги да се охладят върху метална решетка.

           Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар