събота, 17 януари 2015 г.

Панирани пълнени маслини

Необходими продукти:

250г кайма
черен пипер
сол, риган или чубрица,
магданоз, босилек,
настърганата кора на
половин лимон

200г зелени маслини без костилка,
 
За панировката:

1-2 яйца, малко брашно и галета

       Слагаме всички подправки в каймата и я омесваме много добре. В 3 отделни купички си приготвяме брашното, разбитите яйца и галетата. Маслините ги разполовяваме по дължина и ги пълним с кайма, притискаме да се затворят хубаво половинките и заглаждаме каймата, за да се оформи хубаво топче.
         Потапяме всяка маслина в брашно, след това в яйце и накрая в галета. За да стане хубава панировката връщаме маслината пак в яйце и после в галета. Пържим в сгорещено олио до зачервяване.
         Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар