Необходими продукти:
250г кайма
черен пипер
черен пипер
сол, риган или чубрица,
магданоз, босилек,
настърганата кора на
половин лимон
магданоз, босилек,
настърганата кора на
половин лимон
200г зелени маслини без костилка,
За панировката:
1-2 яйца, малко брашно и галета
Слагаме всички подправки в каймата и я омесваме много добре. В 3 отделни купички си приготвяме брашното, разбитите яйца и галетата. Маслините ги разполовяваме по дължина и ги пълним с кайма, притискаме да се затворят хубаво половинките и заглаждаме каймата, за да се оформи хубаво топче.
Потапяме всяка маслина в брашно, след това в яйце и накрая в галета. За да стане хубава панировката връщаме маслината пак в яйце и после в галета. Пържим в сгорещено олио до зачервяване.
Да ви е сладко!
Потапяме всяка маслина в брашно, след това в яйце и накрая в галета. За да стане хубава панировката връщаме маслината пак в яйце и после в галета. Пържим в сгорещено олио до зачервяване.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар