понеделник, 19 януари 2015 г.

Патладжан с яйца и сирене на фурна

Необходими продукти:

3-4 патладжана
200г сирене
3 яйца
1 с л галета
доматен сос, сол,
чесън, черен пипер,
магданоз
100г кашкавал

           Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме го и го оставяме да се отцеди. След като се е отцедил го запържваме за кратко време.
          В отделен съд натрошаваме сиренето и го смесваме с яйцата и галетата.
      В малка правоъгълна тавичка редим ред патладжан, ред сирене и завъшваме с патладжан. Отгоре заливаме с доматен сос, запържен 10 минути в малко олио с чесън и сол. Поръсваме с черен пипер, добавяме нарязания на ситно магданоз. Завършваме с настърган кашкавал.
          Слагаме ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем около 15-20 минути.
 
         Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар