понеделник, 19 януари 2015 г.

Картофени кюфтета


Необходими продукти:

5-6 средно големи картофа
3 стръка зелен лук
100г сирене
2 яйца
сол, черен пипер
брашно

           Обелваме картофите и ги нарязваме на по-дребно. Сваряваме ги в подсолена вода. След това ги намачкваме с вилица или друг подходящ прибор. Овкусяваме ги със сол, черен пипер.
           Нарязваме на ситно зеления лук и го добавяме към картофите. Прибавяме и натрошеното сирене. Най-накрая счукваме 2 яйца и много хубаво разбъркваме всички продукти. (В този случай това го правя с ръка).
          Ако ви се получи по-рядка самата смес добавете галета.
          С лъжица вземаме от сместа и поставяме в брашно. Овалваме с две ръце на топка и много внимателно сплескваме, за да придобие формата на кюфте.
         Пържим в сгорещено олио и от двете страни докато се зачервят. Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
   
         Да ви е сладко!







4 коментара:

  1. А дали ще стане ако се изпекат на фурна вместо да се пържат?

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Привет, Митка. Разбира се, че ще станат и на фурна, по-здравословно е. Но няма да имат същия вкус.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване