неделя, 18 януари 2015 г.

Портокалови бисквитки


Необходими продукти:
400г брашно
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
1/4 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол
200г меко масло
200г кристална захар
2 големи или 3 малки яйца
кората от 2 портокала
2 супени лъжици портокалов сок
1бр. натурален шоколад

      Брашното, содата, бакпулвера и солта се смесват в купа. Маслото и захарта се разбиват до побеляване. В оригиналната рецепта се използват по 100г кафява и 100г бяла кристална захар. Аз използвах само бяла кристална захар.
         Добавят се яйцата, едно по едно, като се изчаква сместа да ги усвои напълно. Добавя се портокаловата кора и сок. Накрая се добавя и брашното, на 2-3 пъти и се разбива на ниска степен, или на ръка.
        Изсипва се начупения на малки парченца шоколад и се разбърква добре, за да се
разпредели равномерно в цялото тесто.
      С помощта на малка чаена лъжица се загребва от сместа и се слагат в тавата.       
      Подреждат се на разстояние (защото увеличават двойно обема си) и с лек натиск се присплескват.
Бисквитите се пекат в предварително загрятата на 180 градуса фурна за не повече от 10-12 минути.
        След като са готови, се прехвърлят върху метална скара, до пълното им охлаждане.
 
        Да ви е сладко!

       Рецептата я взех от тук.









Няма коментари:

Публикуване на коментар