четвъртък, 22 януари 2015 г.

Медальони от патладжан

Необходими продукти: 

1 патладжан
3-4 с.л. олио


2 домата
малка главичка лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. захар
листа босилек

печено пиле
кашкавал

           Нарязваме патладжана на дебели кръгчета, посоляваме ги и ги оставяме да изтече горчивата вода. Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене и ги намазваме с олио.     
          Изпичаме ги в силна фурна за около 15-20 минути.

         Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Нарязваме доматите на ситно и ги слагаме при лука. Готвим няколко минути, колкото да се сгъсти соса. Към края прибавяме чесъна, нарязан на тънки лентички, овкусяваме със сол и черен пипер и балансираме киселината на доматите с щипка захар.
        Махаме от котлона и добавяме пресен босилек.
        Върху кръгчетата патладжан слагаме първо от соса, няколко парченца печено пиле и отгоре завършваме с настърган кашкавал.




 
 









        
        Запичаме медальоните до златисто и ги сервираме топли.
 

        Да ви е сладко!

        Рецептата е взета от тук.





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар