понеделник, 23 февруари 2015 г.

Сълзици


Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто
150г бяла (или кафява) захар
кората на 1 лимон
масло за намазване

По желание:
какао
щипка канела


          Поръсваме масата или работния плот с половината от захарта, като се стремим да е с почти същите размери като на бутер тестото. Слагаме тестото върху захарта.
        Другата половина захар я смесваме с лимоновата кора и я посипваме върху тестото. Притискаме с точилка, за да полепне навсякъде. Ако харесвате какао и канела, тук е мястото да прибавите и тях.
         Започваме да навиваме двата края един срещу друг, за да се срещнат в средата. Така навитото руло прибираме в камерата за 20 минути, за да стегне.
         Изваждаме и с остър нож режем бисквитки, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме разстояние между тях около 2см.
        Намазваме ги с разтопено масло и печем на предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

       Да ви е сладко!

       Рецептата е взета от тук.




Няма коментари:

Публикуване на коментар