Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
150г бяла (или кафява) захар
кората на 1 лимон
масло за намазване
По желание:
какао
щипка канела
Поръсваме масата или работния плот с половината от захарта, като се стремим да е с почти същите размери като на бутер тестото. Слагаме тестото върху захарта.
Другата половина захар я смесваме с лимоновата кора и я посипваме върху тестото. Притискаме с точилка, за да полепне навсякъде. Ако харесвате какао и канела, тук е мястото да прибавите и тях.
Започваме да навиваме двата края един срещу друг, за да се срещнат в средата. Така навитото руло прибираме в камерата за 20 минути, за да стегне.
Изваждаме и с остър нож режем бисквитки, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме разстояние между тях около 2см.
Намазваме ги с разтопено масло и печем на предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Да ви е сладко!
Рецептата е взета от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар