понеделник, 23 февруари 2015 г.

Винен кебап


Необходими продукти:

500г свинско месо
1 глава стар лук
1 средно голям морков
3/4 ч ч доматен сок
1 ч ч червено вино
 1с л брашно
сол
червен пипер
черен пипер
1-2бр. дафинов лист
3-4 с л олио

За гарнитурата:

1 ч ч ориз
3 ч ч вода 
сол

        Нарязваме свинското месо на хапки, а моркова и лука на ситно.
        В малка тенджера задушаваме зеленчуците и към тях добавяме месото. След като то се е задушило, добавяме гореща вода, колкото да покрие месото и го оставяме да ври до полуготовност.
       Прибавяме виното и доматения сок. Добавяме и брашното, размито с малко вода. Овкусяваме с подправките и оставяме ястието да къкри на слаб огън до пълното омекване на месото.

      За гарнитурата - Измиваме ориза под течаща вода в продължение на 2-3 минути, за да може да се измие хубаво от нишестето. Варим в подсолена вода до готовност.

      Поднасяме ястието с гарнитура от бял ориз.

      Да ви е сладко! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар