500г свинско месо
1 глава стар лук
1 средно голям морков
3/4 ч ч доматен сок
1 ч ч червено вино
1с л брашно
сол
сол
червен пипер
черен пипер
1-2бр. дафинов лист
3-4 с л олио
3-4 с л олио
За гарнитурата:
1 ч ч ориз
3 ч ч вода
сол
Нарязваме свинското месо на хапки, а моркова и лука на ситно.
В малка тенджера задушаваме зеленчуците и към тях добавяме месото. След като то се е задушило, добавяме гореща вода, колкото да покрие месото и го оставяме да ври до полуготовност.
Прибавяме виното и доматения сок. Добавяме и брашното, размито с малко вода. Овкусяваме с подправките и оставяме ястието да къкри на слаб огън до пълното омекване на месото.
За гарнитурата - Измиваме ориза под течаща вода в продължение на 2-3 минути, за да може да се измие хубаво от нишестето. Варим в подсолена вода до готовност.
Поднасяме ястието с гарнитура от бял ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар