четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Яхния с кюфтета и картофи - по гръцки


Необходими продукти: 

0.500кг кайма
2 глави лук
2 големи картофа
2-3 домата
черен пипер
сол и магданоз
олио
брашно

       От каймата, лука, черния пипер и част от магданоза се замесва каймата. Правят се малки кюфтенца и се пържат в мазнината, която после се използва и за соса. След като сме изпържили кюфтета ги изваждаме и в същата мазнина слагаме доматите, които са нарязани на малки кубчета. (Може да използвате и доматен сок). Задушават се докато соса стане червен.
     Добавяме картофите и кюфтенцата, сипваме гореща вода 1 пръст над картофите и оставяме да къкри на слаб огън. Проверяваме до готовност на картофите. Ако не ви се е сгъстило самото ястие добавете 1 с л брашно, размита с малко вода и оставете още малко да покъкри. Добавяме сол и черен пипер.
    Сервираме ястието с поръсен магданоз.

   Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар