събота, 14 февруари 2015 г.

Пилешки филенца със сирена


Необходими продукти:

400г пилешко филе
100г сирене
100г кашкавал
40г пармезан
1 голям домат
2 с л зехтин
пресни листа босилек
сол, черен пипер

          Пилешкото филе го разрязваме на по-тънки филийки. Овкусяваме със сол и черен пипер и го оставяме за около 30 минути в хладилник.
          Запържваме до златисто в нагорещен тиган с мазнината.
          Готовите филенца подреждаме в тавичка, в която не сме сложили мазнина. Върху тях нареждаме пресни листа босилек, нарязан на кръгчета домат. Най-отгоре настъргваме сиренето, кашкавала и добавяме и пармезана.
        Запичаме ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се разтопят сирената и докато хване хубава златиста коричка.
        Сервираме филенцата топли със свежа салата.

        Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар