(за около 18-20бр.)
1/2 пак. бисквити с масло
1бр. млечен шоколад
50г масло
80г пудра захар
какао за овалване
На водна баня разтопяваме шоколада, начупен на по-малки парчета, към него добавяме маслото и пудрата захар и разбъркваме хубаво докато се получи гладка консистенция. Внимавайте водата в съда да не завира.
Натрошаваме бисквитите и към тях добавяме разтопения шоколад. Разбъркваме много добре. С малка лъжичка вземаме от сместа и оформяме на топчета, които овалваме в какао. Не се притеснявайте, че нямат вид. След като престоят в хладилник отново ще ги дооформим. Лично аз предпочитам какаото на Нескуик, така стават още по-сладки, но вие ако решите можете да използвате и натурално какао.
След като сме ги оформили поставяме трюфелите в хладилник за около 1 час. Изваждаме ги и с ръце отново ги дооформяме и ги овалваме в какао.
Съхраняваме в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар