понеделник, 9 февруари 2015 г.

Шоко трюфели


Необходими продукти:
(за около 18-20бр.)

1/2 пак. бисквити с масло
1бр. млечен шоколад
50г масло
80г пудра захар
какао за овалване


        На водна баня разтопяваме шоколада, начупен на по-малки парчета, към него добавяме маслото и пудрата захар и разбъркваме хубаво докато се получи гладка консистенция. Внимавайте водата в съда да не завира.
        Натрошаваме бисквитите и към тях добавяме разтопения шоколад. Разбъркваме много добре. С малка лъжичка вземаме от сместа и оформяме на топчета, които овалваме в какао. Не се притеснявайте, че нямат вид. След като престоят в хладилник отново ще ги дооформим. Лично аз предпочитам какаото на Нескуик, така стават още по-сладки, но вие ако решите можете да използвате и натурално какао.
      След като сме ги оформили поставяме трюфелите в хладилник за около 1 час. Изваждаме ги и с ръце отново ги дооформяме и ги овалваме в какао.
          Съхраняваме в хладилник.

          Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар