Необходими продукти:
400г пилешко филе
100г царевичен корнфлейкс
2 с л майонеза
За соса:
2 с л майонеза
2 ч ч кисело мляко
сол, чесън, копър
Нарязваме пилешкото филе на на по-тънки ленти. Объркваме ги хубаво с майонезата и ги оставяме в хладилник за 10 минути.
Наситняваме корнфлейкса в блендер или в дървено хаванче. В него овалваме пилешките лентички, така че да се покрият от всички страни.
Готовите филенца подреждаме върху алуминиево фолио, с което сме облекли решетката на фурната. Може да се наредят и в тава, покрита с хартия за печене, но на мен първия вариант ми е много удобен. После просто изхвърляме фолиото. Спестяваме си едно миене на тава.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Можете да проверите дали са готови като разрежете едно филенце с нож.
Приготвяме си и соса: счукваме 2-3 скилидки чесън с малко сол, добавяме майонеза и кисело мляко и разбъркваме много хубаво до гладка констистенция. Най-накрая добавяме и пресен копър за свежест.
Сервираме ги топли!
Да ви е сладко!
Ей това ми е най-любимото!!! Вкусотия голяма!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Привет, Светле. Наистина е много вкусно.
ИзтриванеСърдечни поздрави!
В домашни условия съм съгласен - да хубави са и лесни за правене но в Ресторант са доста трудоемки когато имаш много други ястия за правене - така че не казвайте че са лесни за изпълнение - г-це Йонева
ОтговорИзтриванеПривет, Непознати! Първо - аз съм г-жа Йонева, и второ - аз ги приготвям в домашни условия. Затова казвам, че е бързо и лесно. Не съм имала предвид заведение.
ИзтриванеПоздрави!
Много, много вкусно, но едно голяяяямо, НО залепва за алуминиевото фолио...
ОтговорИзтриванеВ тавата на втората порция, върху кухненската хартия стана перфектно, хрупкаво, сочно...
Перфектно ястие...
Много, много вкусно, но едно голяяяямо, НО залепва за алуминиевото фолио...
ОтговорИзтриванеВ тавата на втората порция, върху кухненската хартия стана перфектно, хрупкаво, сочно...
Перфектно ястие...
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване