събота, 7 февруари 2015 г.

Пилешко филе с корнфлейкс


Необходими продукти:

400г пилешко филе
100г царевичен корнфлейкс
2 с л майонеза

За соса:

2 с л майонеза
2 ч ч кисело мляко
сол, чесън, копър

        Нарязваме пилешкото филе на на по-тънки ленти. Объркваме ги хубаво с майонезата и ги оставяме в хладилник за 10 минути.
     Наситняваме корнфлейкса в блендер или в дървено хаванче. В него овалваме пилешките лентички, така че да се покрият от всички страни.

    Готовите филенца подреждаме върху алуминиево фолио, с което сме облекли решетката на фурната. Може да се наредят и в тава, покрита с хартия за печене, но на мен първия вариант ми е много удобен. После просто изхвърляме фолиото. Спестяваме си едно миене на тава.


















    


    Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Можете да проверите дали са готови като разрежете едно филенце с нож.
      Приготвяме си и соса: счукваме 2-3 скилидки чесън с малко сол, добавяме майонеза и кисело мляко и разбъркваме много хубаво до гладка констистенция. Най-накрая добавяме и пресен копър за свежест.
      Сервираме ги топли!

     Да ви е сладко!






6 коментара:

  1. Ей това ми е най-любимото!!! Вкусотия голяма!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Светле. Наистина е много вкусно.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  2. В домашни условия съм съгласен - да хубави са и лесни за правене но в Ресторант са доста трудоемки когато имаш много други ястия за правене - така че не казвайте че са лесни за изпълнение - г-це Йонева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Непознати! Първо - аз съм г-жа Йонева, и второ - аз ги приготвям в домашни условия. Затова казвам, че е бързо и лесно. Не съм имала предвид заведение.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Много, много вкусно, но едно голяяяямо, НО залепва за алуминиевото фолио...
    В тавата на втората порция, върху кухненската хартия стана перфектно, хрупкаво, сочно...
    Перфектно ястие...

    ОтговорИзтриване
  4. Много, много вкусно, но едно голяяяямо, НО залепва за алуминиевото фолио...
    В тавата на втората порция, върху кухненската хартия стана перфектно, хрупкаво, сочно...
    Перфектно ястие...

    ОтговорИзтриване