Необходими продукти:
(за около 8-10 бройки)
200г сладка царевица (от консерва)
2 с л разтопено масло
50 мл прясно мляко
3 малки стръка пресен лук
60г брашно
1/2 к л бакпулвер
20г пармезан
сол и черен пипер на вкус
2-3 с л олио/зехтин за пържене
По желание:
1 ч л магданоз
1 ч л копър
В купа слагаме предварително отцедената от водата царевица, масло, прясно мляко, ситно нарязан пресен лук. Добавяме брашното с бакпулвера. Разбъркваме цялата смес много добре. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и отново разбъркваме. Добавяме пармезан и ситно нарязаните магданоз и копър. Тези подправки са по желание, но аз ги добавих, за да се получи по-богат вкус и за свежест.
Ако имате време прибирате купата в хладилник, но може и веднага да се изпържат. Аз я прибрах, защото имах и друга работа.
Загряваме мазнината в тефлонов тиган и сипваме по 1 с л от сместа. Леко притискаме, за да се оформят шницели и пържим за по няколко минути и от двете страни или до зачервяване.
Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервираме топли с резени лимон.
Да ви е сладко!
Идеята съм взела от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар