сряда, 18 март 2015 г.

Царевични шницели с пармезан


Необходими продукти:
(за около 8-10 бройки)

200г сладка царевица (от консерва)
2 с л разтопено масло
50 мл прясно мляко
3 малки стръка пресен лук
60г брашно
1/2 к л бакпулвер
20г пармезан
сол и черен пипер на вкус
 2-3 с л олио/зехтин за пържене

 По желание:

1 ч л магданоз
1 ч л копър

          В купа слагаме предварително отцедената от водата царевица, масло, прясно мляко, ситно нарязан пресен лук. Добавяме брашното с бакпулвера. Разбъркваме цялата смес много добре. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и отново разбъркваме. Добавяме пармезан и ситно нарязаните магданоз и копър. Тези подправки са по желание, но аз ги добавих, за да се получи по-богат вкус и за свежест.
        Ако имате време прибирате купата в хладилник, но може и веднага да се изпържат. Аз я прибрах, защото имах и друга работа.
        Загряваме мазнината в тефлонов тиган и сипваме по 1 с л от сместа. Леко притискаме, за да се оформят шницели и пържим за по няколко минути и от двете страни или до зачервяване.
        Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
        Сервираме топли с резени лимон.

        Да ви е сладко!

       Идеята съм взела от тук.






Няма коментари:

Публикуване на коментар