вторник, 24 март 2015 г.

Кюфтенца от яйца


Необходими продукти:
(за около 7-8бр. кюфтенца)

2бр. яйца
75г кашкавал
50г галета
няколко стръка магданоз
сол и черен пипер
олио/зехтин за пържене

           Разбиваме яйцата с вилица. Настъргваме на ситно ренде кашкавала, а магданоза го нарязваме на ситно.
          Към разбитите яйца добавяме наситнения магданоз, кашкавала и накрая галетата. Разбъркваме всичко много добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес.
          Сгорещяваме мазнината в тиган. С помощта на супена лъжица вземаме от сместа и слагаме в тигана, като леко сплескваме отгоре, за да се получат кюфтенца. Пържим и от двете страни до златисто.
          Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
          Сервираме топли със зелена салата, или с друга сезонна салата според вашите предпочитания.

         Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар