Необходими продукти:
(за около 7-8бр. кюфтенца)
2бр. яйца
75г кашкавал
50г галета
няколко стръка магданоз
сол и черен пипер
олио/зехтин за пържене
Разбиваме яйцата с вилица. Настъргваме на ситно ренде кашкавала, а магданоза го нарязваме на ситно.
Към разбитите яйца добавяме наситнения магданоз, кашкавала и накрая галетата. Разбъркваме всичко много добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес.
Сгорещяваме мазнината в тиган. С помощта на супена лъжица вземаме от сместа и слагаме в тигана, като леко сплескваме отгоре, за да се получат кюфтенца. Пържим и от двете страни до златисто.
Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервираме топли със зелена салата, или с друга сезонна салата според вашите предпочитания.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар