120г меко масло
120г пудра захар
2 яйца
200г брашно
1 ванилия
250г конфитюр от праскови
За кокосовите трохи:
60г масло
5 с л кристална захар
6 с л вода
125г кокосови стърготини
Разбиваме на пухкав крем маслото и захарта. Прибавяме яйцата, а накрая пресятото брашно и ванилията.
Намазваме форма с падащо дъно с диаметър 26см с масло и поръсваме с брашно. Слагаме на малки купчинки от тестото и разнасяме с лъжица.
Отгоре намазваме тестото с конфитюра.
В малка тенджерка слагаме маслото, захарта и водата. Изчакваме да кипне и добавяме кокосовите стърготини. Трябва да се получи гъста констистенция. Ако ви се е получило много гъсто, добавете вода или обратно.
Поръсваме с кокосовите трохи тестото с конфитюр.
Печем в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 20-25 минути. Аз първо пекох на долен реотан около 20 минути и най-накрая включих на горен реотан за около 5 минути или докато придобие лек карамелен цвят.
Охлаждаме готовия сладкиш и го нарязваме на малки квадрати.
Да ви е сладко!
Рецептата е взета от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар