3бр. средно големи тиквички
250г кайма
1 глава червен лук
1 домат
магданоз, чубрица
черен пипер
сол на вкус
200г кашкавал
олио
копър
Измиваме тиквичките и ги разрязваме - първо на две през средата им, а после на две по дължината им. Или от една тиквичка получаваме четири малки тиквички. Издълбаваме вътрешността им с лъжица.
В тиган запържваме каймата, добавяме и лука, който е ситно нарязан. След това домата, ситно нарязаните магданоз и пълнежа на тиквичките. Овкусяваме с подправките и разбъркваме много добре. Готвим да готовност на каймата.
В подходяща тавичка нареждаме издълбаните тиквички и леко ги посоляваме. Пълним ги със сместа. На дъното на тавата наливаме хладка вода.
Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. Хубаво е първите 15-20 минути да печем на силна фурна, а после да я намалим и да оставим да къкрят тиквичките. При мен целият процес на печене продължи около 40-50 минути.
След като са готови ги изваждаме, отгоре настъргваме кашкавала и отново връщаме във фурната, за да се разтопи кашкавала.
Сервираме топли, поръсени с наситнен копър.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар