неделя, 24 май 2015 г.

Ягоди под снега


Необходими продукти:

За тестото:

100г меко краве масло
2 яйчни жълтъка
100г захар
1 ч ч брашно
1 бакпулвер

300-400г ягоди

За белтъчния сняг:

2 белтъка
70г пудра захар
щипка сол

             Разбиваме мекото масло със захарта до пухкав крем. Добавяме и един по един жълтъците и разбъркваме. Добавяме и брашното и замесваме меко тесто.
            Разстиламе във форма с диаметър 20-24см, която е покрита с хартия за печене. Набождаме навсякъде с вилица. Запичаме в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 12-15 минути.
            Върху изпечения блат нареждаме разполовените ягоди.
            В сух, стъклен съд разбиваме белтъците с щипка сол. Постепенно добавяме и пудрата захар.
           Изсипваме ги върху ягодите.
           Отново връщаме във фурната, само докато леко се зачервят белтъците, внимаваме да не прегорят.
          Оставяме сладкиша да се охлади напълно и го разрязваме.

          Да ви е сладко!









Рецептата съм взела от тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар