За тестото:
100г меко краве масло
2 яйчни жълтъка
100г захар
1 ч ч брашно
1 бакпулвер
300-400г ягоди
За белтъчния сняг:
2 белтъка
70г пудра захар
щипка сол
Разбиваме мекото масло със захарта до пухкав крем. Добавяме и един по един жълтъците и разбъркваме. Добавяме и брашното и замесваме меко тесто.
Разстиламе във форма с диаметър 20-24см, която е покрита с хартия за печене. Набождаме навсякъде с вилица. Запичаме в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 12-15 минути.
Върху изпечения блат нареждаме разполовените ягоди.
В сух, стъклен съд разбиваме белтъците с щипка сол. Постепенно добавяме и пудрата захар.
Изсипваме ги върху ягодите.
Отново връщаме във фурната, само докато леко се зачервят белтъците, внимаваме да не прегорят.
Оставяме сладкиша да се охлади напълно и го разрязваме.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар