вторник, 26 май 2015 г.

Соленки


Необходими продукти:

200мл вода
1 с л оцет 6%
4 с л олио
1 ч л сол
330-350г брашно

150г меко масло

За плънката:

200г сирене
1 яйцe

За намазване:

разбито яйце
семена за поръсване

           От посочените продукти замесваме тесто. Оставяме го да си почине 10 минути. Разточваме го върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 5мм. Намазваме кората с мекото масло и прегъваме на две. Отново намазваме с масло. Цялата процедура я повтаряме докато свърши маслото и получим кубче тесто.
          Прибираме тестото в хладилник за около 2ч. или във фризера за около 20 минути.
          За плънката смесваме натрошеното сирене с яйцето. Сместа не трябва да е течна, а по-гъста, за да не се разлива.
          Разточваме тестото отново върху обилно набрашнена повърхност. С остър нож режем квадрати. Във всеки слагаме от плънката и завиваме на триъгълник.
         Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с разбито яйце и ги поръсваме със семена по избор. Аз имах маково семе и затова използвах от него.
         Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или докато соленките се разлистят и станат златисти.

         Да ви е сладко!





















Рецептата съм взела от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар