сряда, 17 юни 2015 г.

Розови соленки


Необходими продукти:

250г бяло сирене
250мл прясно мляко
2 жълтъка
1 цяло яйце
1 с л сладък червен пипер
брашно за твърдо тесто

За намазване:

2 жълтъка
ким или микс семена за поръсване

           Настъргваме сиренето на ситно ренде и заедно с прясното мляко го разбиваме на крем. Добавяме двата жълтъка и цялото яйце, червения пипер и брашно, колкото поеме за твърдо тесто. Оставяме тестото да почива за два часа в хладилника.
           Разточваме на кора с дебелина около 1/2см.
          Нарязваме на пръчици или изрязваме с малка ликьорена чашка.
          Нареждаме соленките в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с жълтък и ги поръсваме с ким или с микса семена.
          Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.

         Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар