четвъртък, 18 юни 2015 г.

Лимонов браунис



След Браунис с череши, което правих в началото на месеца, реших да пробвам и друг вариант на браунис. При Диди в Опитайте... видях и лимонов вариант. Получи се много свеж и много ароматен десерт. 
Диди, благодаря за страхотната рецепта.

Необходими продукти:

Използваме чаша, която е с вместимост 240мл
3/4 ч ч брашно
3/4 ч ч захар
1/4 ч л сол
125г меко масло
2 яйца
сок и кората на половин лимон

За глазурата:

1/2  ч ч пудра захар
1 ч л мед
1-2 с л лимонов сок
кората на половин лимон

            В подходящ съд смесваме брашното със захарта и солта и после ги разбъркваме с мекото масло.
           В друг съд разбиваме яйцата със сока и кората на лимона. Прибавяме ги към брашното и разбъркваме много добре. Аз не съм използвала миксер. Може да използвате телена бъркалка или друг прибор.
           Изсипваме сместа в тавичка с размери 20/20, която е покрита с хартия за печене. Аз използвах кръгла тавичка с размер 23см. Заравняваме отгоре.
           Печем в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 20-25 минути.
           Изваждаме от фурната и го оставяме да се охлади. 
           За глазурата смесваме всички продукти и заливаме сладкиша.

          Да ви е сладко!










1 коментар:

  1. Аз най-сетне се наканих да го направя и много ми допадна този сладкиш. Ще се повтори, защото вече не остана нито една трохичка.

    ОтговорИзтриване