сряда, 3 юни 2015 г.

Браунис с череши


Необходими продукти:

2бр. натурален шоколад (160г)
100г масло
4бр. яйца
1 ч ч захар
1 ванилия
1/2 ч ч брашно
1 ч л бакпулвер
20бр. череши

          Забележка:
  • Всички продукти трябва да са на стайна температура.
  • 1ч ч е равна на 200мл

         На водна баня разтопяваме шоколада, който е начупен на парченца и маслото. Разбъркваме до гладка консистенция.
         В подходящ съд разбиваме леко яйцата със захарта и ванилията. Прибавяме шоколадовата смес и разбъркваме. На части добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме до усвояване на брашното.
        Черешите ги разрязваме на две и ги подсушаваме на кухненска хартия.
Тавичка с диаметър 24см застиламе с хартия за печене. Изсипваме сместа и заравняваме.       
         Отгоре нареждаме разполовените череши и леко ги притискаме, за да потънат до половината в сместа.
         Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15 минути или до суха клечка.

         Изчакваме да изстине и режем на квадрати.

         Да ви е сладко!






3 коментара:

  1. Използвах вишни вместо череши и се получи много добре. Изпекох го от вечерна и на следващия ден беше още по-вкусен, нямаше толкова силен какаов вкус. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Аз ви благодаря за доверието!
      Поздрави!

      Изтриване