1/2 малка тиквичка
1/2 малък морков
настърган пармезан
Настъргваме тиквичката и моркова на ситно ренде, като попиваме излишната влага с кухненска хартия.
Количеството на пармезана трябва да е два пъти повече от това на настърганите зеленчуци. Объркваме всичко много добре. Не се притеснявайте, че сместа изглежда суха - в процеса на печене пармезана ще "спои" зеленчуците .
С помощта на чаена лъжичка сипваме от сместа върху хартия за печене. Може да си помогнете с пръсти, за да дооформите чипса. С обратното на лъжицата притиснете леко купчинките.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 7-8 минути или докато краищата на чипса започнат да стават кафяви.
Оставяме чипса върху хартията за печене още 5 минути и с помощта на шпатулка прехвърляме върху поднос. Той ще продължи да изстива и ще се втвърди още повече.
Може да използвате този чипс както за салати, така и към крем супи. Аз лично го сервирах с млечно-чеснов сос със свеж копър. Повярвайте ми - много е вкусно.
Да ви е сладко!
Prekrasna ideia.
ОтговорИзтриванеСтели, благодаря ти.
ИзтриванеЗдравейте! Пармезана може ли да се замести с нещо друго, например кашкавал?
ОтговорИзтриванеДа, разбира се - може да се замени и с кашкавал.
ОтговорИзтриване