петък, 26 юни 2015 г.

Паниран кашкавал


В последно време доста хора панират кашкавал в кори за баница. Предполагам, че е по-лесно, но аз не съм пробвала. Все още си го приготвям по стария си начин. Рецептата, която ще Ви опиша, съм взела от старите дебели кулинарни книги. Кашкавалът не се разтича и е с много тънка коричка.


Необходими продукти:

300г кашкавал
2 яйца
1 с л с връх брашно

и още брашно за овалване
купичка със студена вода
растителна мазнина за пържене

              Нарязваме кашкавала на правоъгълни парчета с дебелина 1см. Разбиваме яйцата много добре. Прибавяме към тях брашното и разбъркваме на рядко гладко тесто (пане). Потапяме всяко кашкавалено парче в студена вода, а след това го овалваме в брашно. Ако имате време може да ги оставите в хладилник за около 1/2 час, но не е задължително. Потапяме всяко парче в пането и пържим в силно сгорещена мазнина.
            Изваждаме върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
            Сервираме топъл със сезонна салата.

            Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар