петък, 17 юли 2015 г.

Сладкиш с кайсии


Необходими продукти:

3 яйца (на стайна температура)
1 ч ч захар
1/2 ч ч олио
1 ч ч прясно мляко
2 ч ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

10бр. кайсии
малко бяла кристална захар

пудра захар за поръсване на сладкиша

            1 ч ч е с вместимост 200мл

           В подходящ съд разбиваме с миксер яйцата със захарта, докато сместа побелее. Прибавяме последователно олиото, прясното мляко и продължаваме разбиването. Добавяме и брашното, смесено с бакпулвера, като добавянето става на части. Накрая слагаме и ванилията.
          Тавичката, която използвах е с приблизителни размери 18/25, но вие може да използвате както правоъгълна, така и кръгла тавичка с приблизителни размери. Застиламе тавата с хартия за печене (друг вариант е да я намазните и набрашните). Изсипваме сместа.
          Измиваме кайсиите, подсушаваме ги с кухненска хартия, разполовяваме ги и махаме костилките. В малка чинийка слагаме малко захар. Потапяме всяка половинка кайсия в захарта с разрязаното надолу. Така процедираме с всички кайсии. Подреждаме ги в сместа.  
          Печем в предварително загрята на 150-160 градуса фурна с вентилатор до суха клечка.
          Изваждаме сладкиша и охлаждаме. Поръсваме с пудра захар и режем на квадрати.

          Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар