събота, 18 юли 2015 г.

Пълнени чушки с яйца и сирене на фурна


Лято е и трябва да се наслаждаваме на вкусните летни ястия. Едно от тях е пълнените чушки с яйце и сирене на фурна, които предпочитам от пълнените чушки с кайма и ориз, но това си е лично мое мнение. Предполагам, че повечето хора знаят как да си приготвят тези чушки, но ще се радвам да помогна и на тези, които тепърва навлизат в кулинарията.

Необходими продукти:

7-8бр. зелени чушки
3 яйца
300г бяло краве сирене
магданоз и черен пипер на вкус
3-4 с л олио
малко гореща вода

              Продуктите, които съм посочила са ориентировъчни. Сместа зависи от количеството и големината на чушките, както и от големината на яйцата.

              Измиваме и почистваме зелените чушки от семената.
              В подходящ съд натрошаваме сиренето и го объркваме с яйцата. Прибавяме ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус и отново разбъркваме. Сместа като цяло не трябва да бъде нито много гъста, нито много течна. Кравето сирене може да заместите с извара.
              Пълним почистените чушки със сместа и ги нареждаме в подходяща тавичка. Поливаме ги отгоре с олио и слагаме на дъното на тавичката гореща вода, приблизително колкото един пръст.
              Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до готовност. След като малко се запекоха от едната страна ги обърнах и от другата да се запекат.
              Сервираме ястието топло, поръсено с наситнен магданоз.

              Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар